butterfly, animal, insect-1525824.jpg

Het vergeten weten van onze kinderen

  (het verborgen weten van de grote mens)

Met deze website, probeer ik op liefdevolle wijze meer inzicht te geven in het gevoelsleven van kinderen, met name kinderen welke in jouw omgeving de aandacht vragen doordat hun gedrag meer opvalt dan bij andere kinderen, en wat ze je mogelijk willen vertellen. Ook wil ik de mogelijkheden benoemen waar er veranderingen in jezelf en de omgeving van het kind kunnen worden aangebracht, waardoor het leven voor een ieder wordt vergemakkelijkt. En kinderen beter en makkelijker begrepen worden.

Ik heb gemerkt in mijn leven op deze aardbol dat ik het leven anders waarneem dan de meeste mensen, wat ik herken bij veel (jonge) kinderen. Ik hoop met dit verhaal in woorden hierover uitleg te geven, om zo mee te helpen een brug te maken tussen 2 manieren van waarnemen, namelijk het waarnemen vanuit de 5 zintuigen, horen, zien, voelen, proeven, ruiken  en het subtielere waarnemen vanuit de fijnere vorm van energie in ons zelf, om ons heen of verder bij ons vandaan.  Het kan voor een kind namelijk zeer verwarrend zijn, om met de 5 zintuigen iets te horen, zien, voelen, proeven of te ruiken, terwijl je via de subtiele waarneming iets heel anders waarneemt. En daar een jong kind nog niet met woorden uit de voeten kan, zal het gedrag op zo’n moment aan alle kanten uitspattingen maken.

Deze subtiele manier van waarnemen is voor niemand vreemd, je bent ermee geboren. Het zit alleen (nog) een beetje verborgen, omdat we al jarenlang  het voorbeeld hebben gekregen dat de 5 bekende zintuigen de enige zijn die er toe doen, en de antwoorden op veel vragen, en oplossingen voor uitdagingen altijd buiten onszelf werd gezocht, Daardoor is die subtielere manier van waarnemen naar de achtergrond geraakt. Of misschien neem je het wel waar maar durf je er nog niks mee te doen.  Onze kinderen weten het nog, en gedragen zich er dan ook naar.

Het kan zijn, bij het lezen van dit verhaal, dat je herkenning voelt en dat dat vergeten stukje beetje bij beetje weer naar boven komt, waardoor het weer in werking wordt gezet en we gaan luisteren naar wie we echt zijn, zodat innerlijk en uiterlijk weer hetzelfde zijn. Voor onze kinderen komt dan vaak vanzelf de rust en balans die ze nodig hebben om evenwichtig en met zelfvertrouwen op te groeien.

De titel het verborgen weten van onze kinderen, zou eigenlijk kunnen zijn, het vergeten weten van de grote mens.